Jännittävä palaveri ynnä muuta sellaista #MYDAY

Herätyksen soidessa kello on viis aamulla. Pomppaan ylös virkeenä - kroppa on jo alkanu tottua aikasiin aamuihin. Puen lenkkikamppeet ja painelen pihalle noin kello 5.10.

Ilma on kamala. Mereltä tuulee tuimasti, lunta sataa vaakatasossa, pakkasta on lähemmäs 15 astetta ja tiet auraamatta. Nauran ittelleni koska eihän siinä oikeesti oo mitään järkeä että oon viimassa lenkillä, vaikka voisin olla nukkumassa. Mutta samalla nautin olosuhteista: ne pakottaa asenteen esiin aivan eri tavalla ku ihanteellinen lenkkisää.

Kuuden maissa seison tyytyväisenä viileen suihkuveden alla. Kroppa on jumissa mutta samalla tuntuu, että oon täynnä energiaa ja hyvää mieltä. Sama fiilis on yhä sillonki, ku kokkailen keittiössä aamupalaa. Syön ihan perus aamupalan: pari paistettua kananmunaa ja pala jälkiuunileipää. Napsautan kahvinkeittimen päälle, ja about 6.30 istun alas kahvikupin kera suunnittelemaan tulevaa päivää.Suunnittelu sujuu helposti. Tiedossa on tavallinen koulupäivä, jännittävä palaveri, kirjastossa ja kaupassa piipahtaminen, treeni sekä muutamia pienempiä juttuja. Oon tehny aiemminki päiväsuunnitelmia, mutta vaan sillon, ku on ollu jollain tavalla erityinen päivä edessä. Tällä viikolla suunnitelma on tehtävä päivittäin.

Oon valmis 6.45 ja käynkin saman tien päivän teemaan kiinni. Luen kirjasta keskiviikon osion, jossa teemana on ajanhallinta. Alleviivailen tärkeimmät kohdat, listaan ohjeiden mukaan ylös kaikki asiat jotka pitäisi hoitaa sekä suunnittelen, milloin ja miten ne hoidan. Tässä menee reilu tunti, ja kasin aikoihin oon valmis.

Venyttelen lenkin jäliltä jumiutuneita jalkoja nopeamman palautumisen toivossa, kuivaan hiukset, pakkaan laukun valmiiksi ja alan sitten perehtyä myöhemmin tänään pidettävään kokoukseen. Meinaan vähän stressata palaveria, mutta saan aika nopeesti itteni tajuamaan, että ei mulla oo mitään hätää.Ehdin vielä suunnittelemaan iltapäivän treenin ja alottelemaan uutta postausta ennenku lähen kävelemään kouluun kello 8.45. Ilma ei oo enää niin hirvee ku muutama tunti aiemmin, mutta sen verran tulee lunta, ettei meinaa nähdä kunnolla eteenpäin. Käväsen nopeesti kaupassa koulumatkan varrella, ja kakskyt yli ysi oon koululla. Psykantunti alkaa 9.25, ja siellä uppoudun täysin oppitunnin teemaan. Se ei oo vaikeeta hyvän opettajan ja koko ainetta olevan korkeen mielenkiinnon vuoks.

Tunnin jälkeen jään hetkeks juttelemaan opettajan kanssa tulevasta kokouksesta, koska hänellä on siitä paremmin tietoa kuin mulla. Esitän muutaman mua eniten stressaavan kysymyksen, ja vastausten jälkeen jännitys helpottaa vähän. Suuntaan ruotsintunnille, joka alkaa puol yheltätoista. Keskittyminen meinaa vähän herpaantua, sorrun tsekkaamaan puhelimen muutamaan kertaan tunnin aikana. On nälkä, aamupalasta on liian kauan. Onneks 11.30 päästään syömään, ja syönki sit ihan kunnon annoksen. Kriiseilen hetken kaverin kanssa, joka on lähössä mun kanssa samaan palaveriin, ja mietitään vähän, mitä asioita me halutaan ammattilukiolta viedä eteenpäin.

Ehdin olla reilu parikyt minuuttia 12.05 alkavalla enkuntunnilla, sitten pitääkin lähteä kämpän kautta palaveriin. Vieläki jännittää, mutta yritän rauhottua. Kun palaveri on täydessä vauhdissaan kello kaksi, mulla on jo tosi hyvä fiilis eikä ollenkaan varautunut tai epävarma. Juttelen mulle ennestään käytännössä täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, mutta keskustelu on hyvää ja saan siitä paljon näkökulmia.

15.40 on aika lähtä kotiin. Oon tosi hyvällä fiiliksellä, sillä palaveri meni paljon paremmin ku etukäteen oletin. Mielenkiintosia ihmisiä, erilaisia mielipiteitä sekä hyvää läppää. Oon suorastaan innoissaan, koska en tienny, että kokouksissa istuminen voi olla noin hauskaa ja antosaa. Palaverin jälkeen ymmärrän myös, miks verkostoitumisen tärkeydestä puhutaan niin paljon! Ja pilvien takaa esiin tuleva aurinko ei varsinaisesti laske fiilistä.Kämpillä väsäilen eilisestä pääkallopadasta makaronilaatikkoa, #opiskelijalaif. Sen kypsentyessä teen läksyt alta pois. On vierähtäny taas aivan liian paljon aikaa edellisestä ruokailusta, ja olo alkaa olla aika kärsimätön ja ärsyyntyny. 17.20 istun lempparipaikallani sohvan käsinojalla syömässä ruokaa, ja suorastaan tunnen, kuinka mun mieliala ja energiatasot nousee joka haarukallisella.

Heti ruuan jälkeen otan suunnaks kirjaston. Palautan lainat, ja sit marssinki suoraan kauppaan pikkuostoksille. Siinä kävellessä mulla on tosi vapaa, kevyt ja onnellinen olo. Tuntuu, että kaikki on tositosi hyvin. Koko keississä menee about puoltuntia, ja kuuden maissa oon takas kämpällä. Ja ei kun jalkatreenin pariin. Teen treenin tällä kertaa kotona.

19.15 rupeen hoitamaan viimesiä tälle päivälle suunniteltuja hommia alta pois, kuten äikän novellitehtäviä, pyykkäämistä ja tän postauksen kirjottamista. On hyvä fiilis, koska päivä on ollu kokonaisuudessaan onnistunu ja antosa. Väsyttää jo, mutta en anna sen estää, vaan hoidan muutamia ressaavia asioita lähes iltaysiin saakka.

Sit onki jo iltatoimien aika. Oon peiton alla 21.30 ja otan vielä kirjan käteen ennen nukkumaanmenoa. Tällä hetkellä on menossa se täälläkin mainitsemani Univallankumous. Oon aika alkumetreillä, mutta tää on niitä kirjoja, joita ei teoreettisuudestaan ja sadoista sivuistaan huolimatta malttais jättää kesken. Ja ehdottomasti sellanen kirja, jota tässä unea arvostamattomassa nykymaailmassa tarvitaan. Vahvat suositukset!

Kymmenen maissa alan nukkumaan, ihan vaan herätäkseni taas seuraavana aamuna viideltä. On tosi väsyny olo, mutta samalla oon hirmu tyytyväinen ja rauhallinen. Kaikki on hyvin.

Kommentit

 1. Mä ajattelin eka et huh, ootko aina nuin reipas et viideltä lähet lenkille, mutta edellisestä postauksesta löyty selitys! Pitää pistää mietintään jos itekki toteuttaisi tämmöisen viikon. :)
  Mä ainaki monesti mietin, että miten ihmeessä saan tasapainoisesti jaettua ajan niin tää vois auttaa siihen vaikka suht hyvä tasapaino onkin löytyny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah sen ku näkis et mää lähtisin joka aamu viideltä lenkille :D tai no, tällä viikolla on pakko, mutta pysyvää tapaa tästä ei taida tulla. Ja suosittelen ehottomasti! Kannattaa ostaa tai lainata tuo Helvetinviikko, siellä on teemat joka päivälle ja se muutenki antaa tosi hyvät eväät tän viikon toteuttamiseen. Mut joo, huomaan et mulla kans on toisinaan vaikeuksia ajankäytön suunnittelussa ja hallinnassa. Onneks sitä voi kuitenki opetella niiku mitä tahansa muutaki! :)

   Poista
 2. Heei, mielenkiintonen päivä ja reipas olet, ku jaksat koko viikon herätä viideltä!👍 tää oli kiva postaus, mydayt on mukavia luettavia, jos niitä ei oo koko ajan, vaan aina sillon tällön. Tsemppiä loppuviikkoon!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kommentti! Mydayt on myös mukava tehä, nimenomaan sillon ku niitä ei joudu koko ajan tekemään :D Ja kiitos tsempeistä, ne tulee tarpeeseen <3

   Poista
 3. Tää oli kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Lue myös