10 kirjalempparia

Musta tuntuu, että vaikka työskentelen kirjakaupassa, oon tosi usein kyselemässä kavereilta lukuvinkkejä. Mulla on ehkä liian suuri valinnanvaikeus, kun joka päivä törmään vähintään muutamaan uuteen, ihanaan ja houkuttelevaan kirjaan. Useimmiten kuitenkin haluan kirjaa ostaessani/lainatessani olla varma siitä, että se tulee luettua, ja siks tulee kyseltyä vinkkejä multa. Mä nimittäin jätän kirjan tosi herkästi kesken jos se ei ensimmäisen 50 sivun aikana ala nappaamaan.

Mutta koska mulla tulee joka tapauksessa luettua paljon, haluan tällä kertaa jakaa mun omat kirjavinkit. Nää kaikki kirjat oon lukenu vuoden 2017 aikana, ja koska jokaisen kirjan luettuani laitan itelleni ylös arvosanan yhdestä viiteen, on helppo jälkeenpäin tsekata, että mitkä kirjat on sytyttäny = mitä voisin suositella myös muille, tässä tapauksessa teille.

Jos sulla on lukemisesta pitäviä tuttuja, tästä kannattaa myös napata lahjavinkkejä! Keräsin tähän postaukseen koko vuoden aikana lukemistani kirjoista parhaat päältä, joten tällä tavalla yhden naisen äänestyksellä voidaan sanoa, että nää kirjat ei petä.

Kategoria: kaunokirjallisuus
Lue tämä jos tykkäät todentuntusesta, koskettavasta, vaikuttavasta ja rehellisestä tekstistä. Kirjan tapahtumat sijottuu sodanaikaiseen ja -jälkeiseen historiaan, ja vaikka ite sytyn useimmiten lähinnä nykypäivää koskevista kirjoista, tää ei jättäny kylmäks. Päähenkilönä on lapsi, Inga, joka on kykenemätön puhumaan traumojensa vuoksi.

Kategoria: kaunokirjallisuus
Lue tämä jos tykkäät pohdiskelevasta, kauniista, tarinoivasta ja herkästä tekstistä. Sendkerin kirjat on ehdottomasti kaunokirjallisuuden parhaimmistoa. Kirjassa kohtaavat erilaiset elintasot, ajattelumaailmat ja menneisyyden jättämät jäljet. Koukuttavaa luettavaa, joka pisti ainakin mun kohdalla miettimään myös omaa ajatusmaailmaa.

Kategoria: psykologia
Lue tämä jos on joskus tullu mietittyä intro- ja ekstroverttiyttä sekä sitä, miten ne näkyy normielämässä. Mulle tän kirjan lukeminen aiheutti jonkulaisen ahaa-elämyksen. Arvostus ja ymmärrys sekä omia että muiden introverttejä piirteitä kohtaan nousi reippaasti ku luin tän. Jonkman kirjottaa kyseenalaistaen ja samaistuttavasti.

Kategoria: psykologia
Lue tämä jos oot ihminen. Yksinkertasesti sanottuna, tää kirja pitäs kaikkien lukea. Kirjassa käydään läpi yleisimmät tunnelukot: mistä ne johtuu ja miten niistä pääsee eroon? Kirja sisältää testejä, jotka helpottaa omien tunnelukkojen tunnistamista. Mulle tää oli aika mullistava kirja. (Postaus aiheeseen liittyen: Vaativuuden tunnelukko)

Kategoria: psykologia
Lue tämä jos koet olevasi/haluaisit olla karismaattinen ihminen. Kirjassa esitellään karisman kolme ydinasiaa: läsnäolo, valta ja lämminhenkisyys. Nimensä mukaisesti tässä kirjassa puretaan karismaan liittyvät myytit kuten se, että karisma on synnyinnäistä: "sitä joko on tai ei ole" (mikä on aivan höpöhöpöä koska karisma on harjoiteltavissa oleva taito). Kirja sisältää konkreettisia ohjeita karisman kasvattamiseen. Hyödyllinen kirja mielenkiintoisesta aiheesta!

Kategoria: filosofia
Lue tämä jos raha ja luottavainen elämäntapa kiinnostaa. Tomi Astikainen eli neljä vuotta käytännössä täysin ilman rahaa, vaikka äkkiseltään ajateltuna sellanen ei pitäs olla mahollista. Tää kirja saa ajattelemaan rahankäyttöä ja sitä, kuinka ison vallan raha on napannu yhteiskunnassa. Tää kirja myös tuo erinomaisesti esille sitä, kuinka tärkeetä on luottaa elämään. Kuuluu niihin kirjoihin, jotka tulee luettua kerralla alusta loppuun.

Kategoria: filosofia
Lue tämä jos haluat tietää, kuinka suuri on mielen voima ja miten kaikki unelmat oikeasti on saavutettavissa. Jos oot miettiny, mikä on vetovoiman laki tai miten se käytännössä toimii, Salaisuus on nappivalinta lukulistalle. Kirja perustuu vuosituhansia varjeltuun simppeliin salaisuuteen, jonka avulla muunmuassa Aleksanteri Suuri ja useat muut historian merkittävät henkilöt saivat unelmansa toteutettua. Kirja on valoisa ja auttaa ymmärtämään, kuinka loppuviimein kaikki on mahdollista. Plussaa myös siitä, että kirja on selkeästi jaoteltu osiin, eikä lukeminen käy missään vaiheessa liian raskaaksi.

Kategoria: filosofia
Lue tämä jos haluat oppia irtautumaan omasta egostasi ja mielestäsi sekä oppia elämään rakkaudesta, ei pelosta, käsin. Todella filosofista tekstiä ja siinä mielessä hidasta luettavaa, että joitakin lauseita saattaa jäädä miettimään pitkäksikin aikaa. Silti ehdottomasti niitä kirjoja, joiden toivoisi tavoittavan mahdollisimman monta silmäparia. Kirja opetti ainakin mulle itelleni tosi paljon sellasta jollain tavalla kypsää suhtautumista itteeni, tunteisiini ja ajatuksiini. (Postaus aiheesta: Minä ei ole sama asia kuin Milja)

Kategoria: muistelmat
Lue tämä jos sulla on aukko sivistyksessä (kuten mulla ennen kirjan lukemista) etkä oo varma kuka on Anneli Auer, tai jos oot lukenu Auerista kertovia uutisia ja kaivannu uusia näkökulmia Auerin tapaukseen. Suoraa tekstiä siitä, kuinka Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossakin voi saada epäoikeudenmukaisia tuomioita ja joutua istumaan ehkä syyttömänäkin linnassa. Auerin kirja pohjautuu hänen päiväkirjamerkintöihinsä, lehtijuttuihin, oikeudenkäynteihin ja miehensä murhasta tehtyihin tutkimuksiin.

Kategoria: terveys, kauneus ja hyvinvointi
Lue tämä jos tunnistat olevasi mahollisesti vähän riippuvainen ostelemisesta tai erityisesti vaatteiden shoppailusta. Todella selkeä ja visuaalisesti kiva kirja, jonka kuka tahansa jaksaa lukea. Kokonaisvaltaista ja positiivissävytteistä pohdintaa mm. rahankäytöstä, vaatteiden alkuperästä, pukeutumisesta sekä omien tapojen ja tottumuksien muuttamisesta. Tänkaltasia kirjoja meiän kulutushysteriayhteiskunnassa tarvittais ehdottomasti lisää!


No, mitäs piditte? Onko lukuvinkkipostaukset tervetullutta tavaraa? Löytykö paljon tuttuja/tuntemattomia kirjoja? Mitä kirjoja teillä on lukulistalla?

Kommentit

 1. Todellaki kiinnostaa lukuvinkkipostaukset! Mulla on nyt menossa Laila Hietamiehen Koivu ja tähti ja voin kertoa, että koko sarja on ihan täydellinen. Kannattaa lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, näitä lisää siis! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Tosi erilaisia kirjoja luet, ku mä. Mutta ehkä pitäis vaan uskaltaa kokeilla jotain erilaistakin joskus :) kaikki kirjapostaukset kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aijaa, en ees itr tiiä missä vaiheessa perus fiktiivinen kauno/jännitys/fantasia rupes tuntuu musta tylsältä ja filosofia/psykologia rupes kiinnostaa :D nykyää tulee luettua vähän kaikenlaista tosi erilaisista aiheista :) kiitos kommentista!

   Poista

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Lue myös