Vihdoin voin sanoo, että asiat on kunnossa

Mää rupeen olemaan vakuuttunu siitä, että oon terve ja onnellinen, tavallinen nuori. Uskotteko, kui helpottavaa tällasta on tajuta? Sitä on vuoden pari pohdiskellu että mettään mennään, elämä ei maistu, mikään ei oikeen tunnu hyvältä, oonko psyykkisesti terve ja niin edelleen. Ja sitte yks päivä tajuaa, että nyt vihdoin mä voin sanoo, että asiat on kunnossa.

Samaa Miljaa musta ei saa ku ennen. Eikä se haittaa mua, ei yhtään. Oon kasvanu valtavasti ja siltiki menny nii pieniä askelia eteenpäi. Mutta niinku oon joskus sanonu, ei sillä askeleen pituudella oo väliä, vaan sillä suunnalla.

Mä en oo täysin päässy ahistuksesta. Tuskin tuun ikinä pääsemään. Luulen, että jokaista ahistaa joskus. Mutta paniikkikohtauksia ei oo tullu viimeaikoina, vaikka tosi lähellä on välillä ollukki. Oon pystyny pitää ahistuksen hallinnassa ja rauhottaa itteeni ja se on tuonu helpotusta ja uskoa itteeni.

Masentuneisuuden tunteisiin suhtaudun iha eri tavoin ku ennen. En säikähä, vaa annan niitten tulla. Hyväksyn ne. Tutkailen ja tarkkailen, sen sijaan että tunkisin ne takas mielen alimpiin syövereihin ja yrittäisin unohtaa. Käsittelen. Pidän mielessä, että aina on asioita, jotka on hyvin. Ja aina on syitä elää. Ja vaikeudet vahvistaa. Mitä näitä nyt on, niin kliseisiä mutta niin paikkaansapitäviä juttuja.

Mä pystyn nauttii valoisuudesta, asiakaskohtaamisista, tavallisista työtehtävistä, arkirutiineista, hyvästä ruoasta, kauniista luonnosta, kunnon yöunista, lapsen hymystä, koiran iloisuudesta. Mä nään ympärillä paljon kaunista ja rauhallista, paljon välittämistä, paljon hyvinvointia, paljon onnea ja kiitollisuutta. Luulen, että nään nuo asiat, koska haluan kiinnittää niihin huomiota saadakseni itekki niistä energiaa.

Mä jaksan kohdata ihmisiä, jaksan avata suuni, olla avoimempi, sanoo mielipiteeni, puolustaa itteäni, kertoa vaikeistaki asioista, kuunnella toisia, ymmärtää, nauraa yhdessä, heittää läppää, höpötellä turhanpäiväisiä. Mä pystyn olla ihmisten kanssa ilman ahistusta ja mä pystyn nauttii siitä ja saada hyvää fiilistä.

Mun ei tarvi jatkuvasti miettiä, mitä toiset musta ajattelee. Sillä ei oo nykysin merkitystä. En ois puoli vuotta sitte voinu sanoo samallai.

Mulla tärisee kädet ku mua jännittää puhua vaikeita asioita, mutta saan siitä valtavaa huojennusta. Mä uskallan olla nöyrä, hauras, kiltti, mutta mulla on omat rajat ja mä pidän niistä tarkasti huolen. En enää kenenkään toisen takia polta itteeni loppuun tai lähellekään sitä.

Mä teen sitä mitä haluun ja sillon ku haluun. En pakota itteeni enää tekemään "pitäis"-juttuja. Ja jos tulee rasittavempia velvollisuuksia vastaan, pystyn muuttaa asennettani iha eri tavalla ku ennen. Ja huomata, ettei rasittava velvollisuus ookkaa nii rasittava.

Just nyt oon väsyny eikä hymyilytä, mutta on silti syvemmällä onnellinen ja kiitollinen ja hyvä olo. Rauha. Ja mä en tiiä mitään parempaa ku rauha. <3

Kommentit

 1. Aivan ihana postaus, tosi mukavaa kuulla että sulla on asiat hyvin❤ Oli huippua lukee tää ku sun onnellisuus tuli niin hyvin esiin. Toivon et voisin joskus pystyä samaistumaan noihin ajatuksiin, jotenki sun tekstit antaa voimaa uskoo siihen että kaikesta selviää, kiitos siitä❤ Oon erittäin ilonen sun puolesta, huippujuttu että sulla menee hyvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos! Kiva että onnellisuus välittyy :)

   Oon vakuuttunu siitä, että voit joku päivä tuntea samoin. Kaikesta selviää, oikeesti! Ei sitä itekkää meinannu uskoa sillon ku oli oikee syvissä vesissä mutta nyt jälkeenpäi tajuaa että kappas, kyllä sieltä vaa lopulta noustiin. Kaikki ajallaan!

   Tsemppiä sulle<3

   Poista
 2. Kiva kuulla!♡ Hyvä että sulla on asiat hyvin ja menee paremmin:) Jospa minäkin voin joskus sanoa nuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa että tyypit on ilosia mun puolesta! Ja tiiätkö, huonoinaki hetkinä siihen saa luottaa, että joskus voit tuntea samanlaista onnea<3

   Poista
 3. Oi että, oon niin onnellinen täällä. Ihan huippua, että voit sanoa nuin. Sydän ja iso halaus! ♡

  VastaaPoista
 4. Tää oli ihanin postaus ikinä! ❤ Niin ihana kuulla hyviä uutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, ihana Sanni, kiitos!<3

   Poista
 5. I h a n a postaus! Nauti täysillä. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Mää nautin<3

   Poista

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Suositut tekstit