2016

Haluaisin kirjottaa tän postauksen johdonmukasesti, aikajärjestyksessä, selkeesti, mutta mä en osaa. Mieluummin kirjotan palasia sieltä täältä, ajatuksia ja fiiliksiä, juttuja, jotka mun mieleen muistuu.

Alkuvuoden vietin opistossa. Selasin tänään kuvia niiltä ajoilta, ja tajusin, että mulla oli siellä asiat oikeesti hyvin. Muistan, että koin paljon voimattomuutta, väsymystä ja stressiä, mutta tajusin, että olin siellä pohjimmiltani paljon onnellisempi kuin missään muualla. Mulle tuli järkyttävä ikävä opistoa. Siellä oli aina joku, jolle puhua. Mulla oli ihania linjalaisia ja kämppiksiä ja muita läheisiä. Yhteydenpito on ollu oikeestaan harmittavan vähäistä opiston jälkeen, mutta useista tyypeistä ja muistoista on jääny lämmin kuva mun mieleen♥

"Mitäs tänne. Perus opistoelämää. Oppitunteja, vapaa-aikaa, projekteja. Sotkuisia eteisiä, sotkuisia huoneita, sotkuisia varastoja ja siivousvimmoja. Kavereita ja ystäviä. Sairastelua, väsymystä.

Päiviä, jolloin energiaa tuntuu olevan loputtomiin. Päiviä, jolloin helpointa on vetäytyä yksin kämpille, lenkille, pianon ääreen tai atk-luokkaan tekemään omia projekteja. Raskaita päiviä. Kevyitä ja helppoja sellaisia. Vaihtelevia fiiliksiä. Elämää parhaimmillaan."  linkki postaukseen täällä

Ahdistuneisuus alkoi mulla selkeesti oikeestaan viime joululomalla. Muistan kyllä kokeneeni ahdistusta aiemminkin, mutta mieleen on selkeesti piirtyny hetki, jolloin makasin sängyllä, yritin hengittää rauhassa, tuijottelin silmät suurella kattoon ja pelkäsin sitä lievää paniikkia, jonka tunsin sisälläni. Se oli uutta ja pelottavaa, niin voimakasta ahdistusta en ollut ennen kokenut. Tässä kuluneen vuoden aikana oon tuntenu valtavan määrän ahdistusta, ja paniikkikohtauksia on tullut useampia. Mutta  oon oppinu, että ahdistuksen kanssa selviää ja pärjää.

Oon itkeny tänä vuonna enemmän ku koskaan, milloin mistäkin syystä. Mua on pelottanut ja ahdistanut, välillä oon ollu niin onnellinen että oon itkeny. Mua on surettanut. Oon menettänyt, oon tuntenut toivottomuutta. Oon itkeny yksinäisyyttä ja riittämättömyyttä, epäonnistumisia. Onnenkyyneliäkin on toki mahtunut joukkoon.

Ihmissuhteet on ihan joku oma lukunsa. Mä oon rakastanu, mä oon tarrautunu kiinni, mä oon ahistunu, luovuttanu, päästäny irti. Oon ajatellu lämmöllä, kuitenkaan en oo ottanut yhteyttä. Oon tuntenu haikeutta katkenneista tai muuttuneista ihmissuhteista, mä oon iloinnu yhteydenotoista.

Tää vuosi on ollu tunnerikas. Se on näkyny blogissaki, että oon tuntenu kaikenlaisia fiiliksiä suunnattomasta onnesta kuolemanhaluun. Oon eläny sekä huippu- että pohjahetkiä, ja tietysti kaikkea siltä väliltä. Arkea. Oon yrittäny oppia olemaan oma itteni, riittämään itelleni. Sen suhteen on vielä matkaa jäljellä.

Musta tuntuu, että oon kokenu enemmän negatiivisia kuin positiivisia fiiliksiä, mutta oon silti kiitollinen. On tullut huomattua, että kaikella on tarkoituksensa. Mä oon kasvanu, vaikka toisaalta joissakin asioissa oon menny taaksepäin. Oon ikuisesti keskeneräinen, rikkinäinen, epävarma ja heikko ihminen. Ja silti mä oon onnellinen ja kiitollinen.

Päällimmäiset fiilikset tältä vuodelta on loppujen lopuksi hyvät. Välillä hyvää oloa on metsästetty ammattilaisten kanssa, välillä ystävän kanssa, välillä yksinään. Useat etukäteen pelottaneet muutokset ovat koituneet hyviksi. Elämäni raskain mutta myös antoisin vuosi alkaa olla taputeltu. Mä uskon, että vuosi 2017 on parempi, vaikka varmasti sekin tulee sisältämään fiiliksiä laidasta laitaan. Mutta elämäähän se vain on, mun elämää.

Kokosin tähän loppuun muutaman pääasiassa (huonolaatuisista) puhelinkuvista koostuvan kollaasin, koska tänä vuonna järkkärillä ei oo turhan paljon tullut kuvattua. (Pahoittelut jos ei näy kunnolla mobiiliversiossa!)

Tässä mun vuosi tiivistetysti:

Arkea
Lisää arkea

Maailman parhaan ystävän kanssa vietettyä aikaa

Opistoelämää♥

Ihmisiä


Unohtumattomia muistoja

Iso kiitos jokaiselle joka on ollut mun vuodessa mukana, ja kiitos erityisesti teille blogin lukijoille! Tää on joka blogissa kulutettu klisee, mutta toivottavasti ootte mukana vielä ensi vuonnakin!

Onnellista uutta vuotta♥

Kommentit

 1. Kiva postaus ja onnellista uutta vuotta sulle myös!:)

  VastaaPoista
 2. Tää on jotenki super kivasti kirjotettu postaus 💗 Ja messissä ollaan tänäkin vuonna

  VastaaPoista
 3. Voi että, tää oli jotenki niin ihanasti toteutettu postaus! Toivottavasti sun vuodesta 2017 tulee onnellinen ja hyvä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Sini! Toivon sitä samaa myös sun vuoteen <3

   Poista
 4. ❤❤ oon aina mukana!

  VastaaPoista
 5. Toivotan sulle paljo onnenhetkiä ja hyviä fiiliksiä sun vuoteen! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora, toivotan sulle samaa! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Suositut tekstit