KYSY OPISTOSTA -VASTAUKSET

Tuntuuko susta että opistosta kerrotaan pelkästään niitä positiivisia asioita eikä se sitten ookkaan sellasta mitä monet luulee? Eipä oikeestaan. Oon saanu kuulla opistosta sekä positiivisia että negatiivisia juttuja, mutta enemmän niitä positiivisia. Opisto on mun tapauksessa enemmänki ylittäny odotukset. Toki tää ei oo kaikkien paikka. Jokainen ihminen on erilainen, reagoi eri tavalla eri asioihin, tulee erilaisista lähtökohdista jnejne. Mutta mulle opistoelämä sopii.

Onko opistossa joitain ihmisiä joitten kans et vaan tuu toimeen? Noo, tuntuu ainaki että kyllä mä tuun toimeen ihan jokaisen kanssa tarvittaessa. Ei mulla oo menny kunnolla napit vastakkain oikeestaan kenenkään kanssa.

Ootko missään vaiheessa katunu menemistä opistoon? En oo. Huonoinakaan hetkinä ei oo tuntunu, että en kuuluis tänne. Just nyt mikään paikka ei ois mulle niin hyvä ku opisto.

Mitkä on opiston parhaimpia puolia? Entä huonoimpia? Kumpaankin voisin vastata että sosiaalisuus ja yhteisöllisyys. Ei tarvi koskaan olla yksin omien fiiliksien tai ajatusten kanssa, mutta toisaalta tuntuu että ylisosiaalisuus ja sisäoppilaitoksen tiivis elämä nostaa stressitasoja. Täältä löytyy postaus opiston plussista ja miinuksista.

Onko missään vaiheessa tuntunut, että opisto ei olekaan sinun juttu? Ei ole.


Oletko tykännyt olla luonto- ja erälinjalla? Tavallaan oon, koska mua kiinnostaa kaikki tuohon linjaan liittyvät asiat ja se on ollu mulle psyykkisesti tosi kasvattava linja. Tavallaan en, koska oon jälessä muita, ja muutenkaan en taidoiltani ja tiedoiltani oo linjan parhaimmistoa. Jos nyt saisin päättää, hakisin ensisijaisesti yrittäjyyslinjalle, mutta toisaalta, en tiiä oisko mun stressitaso riittäny sinne.

Kerro muutama hyvä muisto/hetki. Tukioppilaskurssi kokonaisuudessaan oli ihana. Sit se, kun kämppisten kanssa pidettiin "positiivisuuskierrosta", eli vuorotellen jokainen kertoi tietystä kämppiksestä positiivisia juttuja, ja sitten siirryttiin seuraavaan kämppikseen, kunnes kaikki oli käyty läpi. Lisäks mieleen on jäänyt kun vaelluksen viimeisenä yönä päästiin yllätyksenä teltan sijasta autiokämppään saunomaan ja nukkumaan.

Mitkä fiilikset oli ensimmäisenä päivänä joulun jälkeen? Rehellisesti sanottuna en muista kunnolla, mutta taisin ajatella että oho, en muistanukkaa kui sosiaalista tää on. Olin kuitenkin tosi fiiliksissä siitä että näki kaikkia muutaman viikon tauon jälkeen. 

Onko hyvät välit pitänyt entisten kavereiden kanssa? Riippuu vähän kaverista ja siitä, kuinka läheisiä oltiin ennen opistoa. Yhteyttä ei tuu pidettyä niin paljon kuin ennen, mutta ystävyys on säilynyt niiden kanssa lähes muuttumattomana, jotka on olleet läheisiä jo pitemmän aikaa.

Oletko muuttunut opiston aikana, miten? Oon, toivottavasti positiiviseen suuntaan. Oon oppinu tuntemaan itteäni ja rajojani, itseluottamus on kasvanu, elämään on tullut jollain tapaa rennompi ote ja oon oppinut näyttämään tunteita ja puhumaan omasta olosta. On tullut selkeemmäks se, mikä elämässä on oikeesti tärkeetä ja mikä vähemmän tärkeää. Noin muutamia asioita mainitakseni.

Mistä asiasta/jutusta et tykkää yhtään mitä opistossa tapahtuu joka päivä? (Jos sellainen on) Myöhästely. Tunnit ym. yhteiset tilaisuudet alkaa aina myöhemmin kuin aikatauluissa sanotaan. Tai no, toisaalta ei tää mua itteä varsinaisesti liikuta, mutta aika montaa muuta tuntuu ärsyttävän.

Mitä odotat vielä opistovuodelta? Odotan ihania muistoja, tärkeitä keskusteluita, onnellisia hetkiä, ystävyyssuhteiden syvenemistä, oman paikkani löytämistä, itteni ylittämistä, ja sitten nää perus vaellukset, opintomatka, laskettelureissu yms.


Onko teillä mukava kämppä? On kyllä, aivan ihana. Meillä on ollu tosi hyvä ilmapiiri ja yhteishenki ihan ekasta päivästä asti, ja takapakkia ei oo juuri tullut.

Entä ulkoisesti hieno/hyvä kuntonen? Noo, ei varsinaisesti. Kodikas ja toimiva kämppä, mutta parhaat päivänsä nähnyt.

Onko tullu kinaa siivoamisesta kämpässä? Ei ainakaan muistaakseni oo, eli ei varmaan mitään sen isompaa kinaa ainakaan.

Onko opistossa paljo seurustelevia/jotai juttuu? Niitähän riittää :D

Minne aijot hakea opiston jälkeen? Hain Kokkolaan ammattilukioon, eli kauppis+lukio.

Tutustuuko helposti myös muilla linjoilla oleviin? Joo, todellakin. Toki oman linjan tytöistä on tullut tosi läheisiä kun asutaan samassa kämpässä, mutta oikeestaan ne tyypit, kenen kanssa eniten liikun, on aivan eri linjoilta ku mä.

Onko yhteishenki parantunu keväällä? Meinaat varmaan koko opiston yhteishenkeä? Oma näkökulmani on, että ei se ainakaan laskenut ole, mutta saman katon alta löytyy 150 muutakin näkökulmaa perusteluineen. Vaikea vastata.

Onko opiskelu itessään rankkaa? Ei todellakaan. Voi siitä repiä stressiä jos haluaa, ja kyllä sielläkin pitäisi päästä kokeista läpi ja saada ryhmätyöt ajallaan valmiiksi, mutta on se paljon rennompaa kuin vaikka peruskoulussa.


Mikä on ollu inhottavinta? Sairastelu ja sitä seuraava tunne, että on ihan ulkopuolella kaikesta ja opiskelujuttujen suhteen aivan jäljessä muita.

Tylsistyttääkö ainaine soittamine ja laulaminen? Eipä oikeestaan. Välillä motivaatio on mennyt, mutta silti tulee soitettua ja laulettua joka päivä. Oon ollut aina musiikki-ihmisiä, joten siihen on tottunut jo ennen opistoa että musiikki on osa jokaista päivää.

Mille riparille meet isoseks? Reisjärven 4.

Onko opistossa paljo riitoja? Varmasti pientä ja suurempaakin kinastelua ja ristiriitoja tapahtuu yksittäisten henkiköiden välillä, mutta mun kohalla tai koko opiston mittakaavassa niitä ei oo juurikaan ollut.

Tuntuuko usein et pitäs olla kahessa paikassa yhtä aikaa? Kyllähän niitä tilanteita riittää, mutta enemmänkin sanoisin että haluais olla kahessa paikassa yhtä aikaa.

Haluaisitko tutustua johonki opistolaiseen paremmin? Haluaisin, tosi moneen itseasiassa. Tai no, melkeenpä kaikkiin, joihin en oo vielä tutustunut.

Onko jtn mitä odotit opistolta mutta se ei sit ollukkaa sellanen, jos niin mitä? Odotin sitä, että tehään vapaa-ajalla paljon kaikkea koko opiston porukalla, mutta yleensä iltapäivät menee pienemmissä porukoissa. Ei se kyllä jälkeenpäin ajateltuna haittaa yhtään.

Mitä teet yleensä kotiviikonloppuina? Oon kotona, lenkkeilen koirien kanssa, siivoan, kirjoitan, nukun, syön, vietän jäätävästi aikaa puhelimella, luen, nään kavereita...

Onko opistossa hyvää ruokaa? Jos vertaa kouluruokaan, on todellakin. Tai mä ainaki tykkään, mutta täähän on makuasia. Ihan perus kotiruoan makuista.


Tässä teille vastaukset opistokysymyksiin. Jos teillä on vielä kysymyksiä, voitte toki heittää niitä kommentteihin ja vastailen siellä sitten niihin. Kiitos kaikille kysymysten lähettäjille! :)

Kuvat © Pam Intawan

Kommentit

  1. Huippu postaus! Kiva kuulla vähän enemmän näin blogin kautta sun opistovuodesta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiitos! Kiva että tykkäät :)

      Poista

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Lue myös